Uitstel van betaling voor De Nieuwe Apotheek
Het is niet bekend wat de oorzaak is van de tegenvallende bedrijfsresultaten van De Nieuwe Apotheek. Bewindvoerder Cees de Jong van advocatenkantoor Benthem&Keulen, die optreedt als woordvoerder van De Nieuwe Apotheek, kan daarover niets zeggen. “Ik verdiep mij in een nieuw financieringsplan voor deze apotheek. Binnen enkele weken moet duidelijk zijn of er feest- of treurmuziek gedraaid moet worden.”
De Nieuwe Apotheek, een groothandel en apotheek, verwacht volgens De Jong met nieuwe investeerders een doorstart te kunnen maken. “Het geld van de vorige investeerders is volledig verdampt.”
Banen staan er niet op de tocht: een robot en twee bestuurders zonder arbeidsovereenkomst zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in deze apotheek. “Maar als dit concept alsnog gaat vliegen, is het aantal zorgverleners snel uitgebreid”, aldus De Jong.
De in Utrecht gevestigde De Nieuwe Apotheek werd in 2014 opgericht door Marijke Dirksen. Het bedrijf, dat geneesmiddelen en farmaceutische zorg levert aan huisartsen, ontstond na het faillissement in 2013 van een vergelijkbaar initiatief van Dirksen: De Centrale Apotheek (DCA).
DCA opereerde gedurende zeven jaar vanuit een centrale vestiging in Roden en regionale steunpunten in Nijmegen en Amsterdam. Uiteindelijk liepen onvoldoende huisartsen warm voor het DCA-concept. Op het moment van het faillissement leverde de apotheek/groothandel volgens Dirksen medicatie aan 25 gezondheidscentra in heel Nederland.