Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie
Persoonlijke hulpmiddelen
Zorgverzekeraars bepalen vanaf 1 januari 2016 gemeenschappelijk welke apotheekbereidingen worden vergoed. Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gisteren bekendgemaakt. Nog deze maand presenteren de verzekeraars een landelijke lijst met vergoedingen die volgend jaar van kracht wordt.
Almelo heeft een landelijke primeur: de MediDrive. Apotheek De Kolk heeft een nieuwe service voor herhaalrecepten geopend, waarbij de patiënt met zijn auto of scootmobiel langs een loket rijdt om zijn geneesmiddelen op te halen.
29% van de patiënten haalde vorig jaar de door de huisarts voorgeschreven geneesmiddelen niet op in de apotheek. Vooral patiënten in achterstandswijken mijden de farmaceutische zorg, blijkt uit onderzoek van het NIVEL.
Toch altijd even zelf lezen. Gaat om criterium van binnen 7 dagen afhalen van alle recepten! Niet alleen van spreekuurrecepten. Dus ook herhaalrecepten en recepten [...]
Tijdens een bijeenkomst van de Co-ordination group for Mutual recognition and Decentralised procedures human (CMDh) – waarin het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is vertegenwoordigd – is besloten dat de uitgebreide productinformatie en bijsluiters van de volgende middelen moeten worden aangepast.
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het EMA heeft positief geadviseerd over het verlenen van een handelsvergunning voor talimogeen laherparepvec (Imlygic).
Het CBG heeft besloten de volgende signalen van Bijwerkingencentrum Lareb verder op te pakken en te bespreken met andere Europese geneesmiddelenautoriteiten.
Het MeMO-COPD-programma heeft de potentie een effectieve en kostenbesparende methode te zijn voor het voorkómen van exacerbaties bij COPD-patiënten. Het programma heeft echter geen invloed op de kwaliteit van leven van de patiënten. Dat schrijven J. van Boven et al. in Current Medical Research & Opinion.
Nicotinamide is effectief en veilig bij het verlagen van de kans op nieuwe niet-melanomen bij hoogrisicopatiënten.
Vrouwen die tijdens hun zwangerschap worden gevaccineerd tegen tetanus, difterie en kinkhoest, hebben geen verhoogde kans op bijwerkingen of ongunstige zwangerschapsuitkomsten.
AuteursinformatieAdverterenVacature plaatsen
Colofon DisclaimerPrivacyverklaring en cookiebeleidSitemap