Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie
Persoonlijke hulpmiddelen
“Als patiënt merk ik dat ik een soort vertrouwensband opbouw met die apotheker en dat leidt tot een heel veilig gesprek …”
Rond de jaarwisseling wisselde 4,3% van de medicijngebruikers van zorgverzekeraar. Nederlanders die geen geneesmiddelen gebruiken, stappen aanzienlijk vaker over. Toch hebben de voormalige ziekenfondsen tien jaar na invoering van het huidige verzekeringsstelsel in de meeste regio’s nog steeds een dominante marktpositie. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
Wat waren de wapenfeiten van de KNMP in het voorbije kwartaal? Mooi nieuws over de erkenning van het specialisme ‘openbaar apotheker’. Een subsidie van 2,9 miljoen voor StiPCO. En veel aandacht van de media voor het Thyrax-dossier en de geneesmiddelentekorten.
Apotheekmedewerkers hebben nu een eigen website en online magazine, beide Het Apotheekteam geheten. Hiermee wil de KNMP apothekers ondersteunen bij het overdragen van nieuwe ontwikkelingen aan hun medewerkers.
Toen ik een jaar geleden van start ging met het activeren van het elektronisch patiëntendossier (EPD) rezen bij mij al snel vele vragen over het daadwerkelijke belang hiervan. Een trigger om mij te verdiepen in deze nieuwe en mogelijk ingrijpende ontwikkeling.
In huize Tinke is het mijn wekelijks corvee om zaterdags de boodschappen in te slaan. In onze keuken hangt een prominente bestellijst die zich gedurende de week vult met de zeer specifieke en soms zonderlinge behoeften van mijn gezinsleden. Zolang ik die boodschappenlijst maar thuisbreng, blijft de huisvrede intact.
“Lieke, jij bent apotheker, vind jij ook dat wij dokters ons werk zo slecht doen?” Het persbericht dat apothekers jaarlijks tien miljoen recepten moeten aanpassen omdat er zo vaak fouten inzitten, schiet bij veel artsen in het verkeerde keelgat.
Onstekingsremmer diclofenac was ook in 2015 het pakketgeneesmiddel met de meeste gebruikers. Vorig jaar verstrekten openbaar apothekers dit middel één keer of vaker aan bijna 1,3 miljoen Nederlanders. Na een sterke toename van het aantal gebruikers in de afgelopen jaren staat colecalciferol voor het eerst in de top 10. Dit meldt de SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
AuteursinformatieAdverterenVacature plaatsen
Colofon DisclaimerPrivacyverklaring en cookiebeleidSitemap