Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie
Persoonlijke hulpmiddelen
Artsen schreven in de periode van eind augustus tot en met november van dit jaar gemiddeld 10% minder recepten uit voor nieuwe medicatie dan in 2019. Het dieptepunt van de tweede coronagolf ligt tot dusverre begin november, toen het aantal eerste uitgiften 15% lager lag dan in dezelfde week in 2019. Aldus het SFK in het Pharmaceutisch Weekblad.
In deze Sinterklaastijd kan het verkeren, misschien mogen apothekers wel gaan vaccineren. De bestaande maatschappelijke infra-structuren, lijken in de praktijk vaak meer op betonnen muren.
De nieuwe module ‘Minderen en stoppen van medicatie’ is gepubliceerd. De module vormt een onderdeel van de multidisciplinaire richtlijn (MDR) Polyfarmacie bij ouderen.
De samenwerking tussen de KNMP en Movir, een verzekeringsmaatschappij, stopt per 1 januari 2021. Het bestuur van de KNMP sluit geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met Movir.
De Toekomstvisie Openbare Farmacie en de Toekomstvisie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) zijn sinds november 2020 gereed. Samen met de reeds ontwikkelde visiedocumenten van de verenigingen voor industrie-apothekers (NIA) en ziekenhuisapothekers (NVZA) kan nu de basis worden gelegd voor de KNMP Toekomstvisie 2025 voor de gehele beroepsgroep.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is in gesprek met de KNMP over de rol van apothekers bij de komende COVID-19-vaccinatie.
De vergoeding voor het gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP) is opnieuw met een jaar verlengd. Apotheken krijgen hiervoor in 2021 een bijdrage van € 1365.
De coronacrisis zet de apothekers aan het werk. In de openbare apotheek, in het ziekenhuis, in de industrie, bij beleid. Overal zijn extra werkzaamheden verricht en heeft de apotheker het eigen profiel wat scherper kunnen stellen.
AuteursinformatieAdverterenVacature plaatsen
Colofon DisclaimerPrivacyverklaring en cookiebeleidSitemap