Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie
Persoonlijke hulpmiddelen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dat verpleeghuizen te weinig zorgdragen voor een goede hygiëne om infecties te voorkomen. De Inspectie wil na eerdere recente adviezen over dit onderwerp dat de verpleeginstellingen “nu echt in actie komen”.
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert waakzaam te zijn voor het risico op progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) bij gebruikers van fingolimod (Gilenya). Als er sprake is van PML moet de behandeling worden gestopt.
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het EMA heeft positief geadviseerd over het verlenen van handelsvergunningen voor de volgende nieuwe geneesmiddelen:
De foto bij het artikel ‘Accepteer nooit deellijst als recept voor nieuwe medicatie’ in PW 17 staat los van het in het stuk beschreven medicatie-incident.
Geneesmiddelenfabrikant Pfizer neemt voor $ 87,5 miljoen dollar een minderheidsbelang in AM-Pharma uit Bunnik. Het biotechbedrijf ontwikkelt een geneesmiddel voor de behandeling van acuut nierfalen.
Biotechnolgie is de best presterende bedrijfstak van de afgelopen 5 jaar.
Sterke eerstelijnszorg lijkt wereldwijd de standaard te worden voor goede gezondheidszorg. Volgens patiënten is in landen waar de eerste lijn goed is georganiseerd minder te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL in 34 landen.
Alliance Healthcare Nederland verbouwt in de komende drie maanden 42 Kring-apotheken, die in eigendom zijn van de apotheekketen, tot Boots Apotheken. Na ruim twintig jaar verdwijnt de naam Kring-apotheek definitief.
De Opwijrda-prijs 2014 voor het beste artikel in het PW Wetenschappelijk Platform had deze keer twee winnaars: Anne-Marie Scheepers en de combinatie Marjo Janssen + Fatma Karapinar. Zij ontvingen de prijs tijdens het Prisma-symposium op 19 mei. Ada Stuurman werd onderscheiden met de Prisma-publicatieprijs en Henk-Frans Kwint mocht de Prisma-proefschriftprijs in ontvangst nemen. Karin Spijkers ontving de prijs voor de beste presentatie.
Apothekers ervaren meer dan andere zorgprofessionals hoge werkdruk door verstikkende bureaucratie en regeldruk vanuit zorgverzekeraar. Bijna 33% van de apothekers heeft last van burn-outklachten. Dat blijkt uit onderzoek van ledenorganisatie en financieel dienstverlener in de zorg VvAA.
AuteursinformatieAdverterenVacature plaatsen
Colofon DisclaimerPrivacyverklaring en cookiebeleidSitemap