Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP klaagt over Thuisapotheek bij Reclame Code Commissie

PW Magazine 06, jaar 2011 - 03-02-2011
De KNMP heeft een klacht ingediend over de Thuisapotheek bij de Reclame Code Commissie. De internetapotheek zou misleidende reclame maken.

Op de website van de Thuisapotheek staat vermeld dat de apotheek geneesmiddelen gratis thuisbezorgt. Volgens de KNMP misleidt de internetapotheek hiermee de klant omdat elke apotheek in Nederland die service verleent. Het bezorgen van receptgeneesmiddelen bij mensen thuis is namelijk opgenomen in het apotheektarief. De Reclame Code Commissie behandelt de zaak in maart of april.

Steeds meer patiënten klagen bij hun lokale apotheek over het feit dat deze internetapotheek beschikt over hun geboortedata en medicatiegegevens. Volgens directeur Mark Glaudemans van de Thuisapotheek zijn deze klachten over het gebruik van persoonlijke gegevens onterecht, zo meldde hij eerder in het Pharmaceutisch Weekblad. De Thuisapotheek zou bij de telefonische werving op dezelfde wijze te werk gaan als een bank of zorgverzekeraar.

Document acties

Reacties

Anoniem
03-02-2011 17:13
zegt:

“De Thuisapotheek zou bij de telefonische werving op dezelfde wijze te werk gaan als een bank of zorgverzekeraars.”

En we weten hoe het met banken en verzekeraars fout ging in 2008.

AIG is het grootste zwarte gat van de USA. De grootste verzekeraar ter wereld en bekend als shirtsponsor van Manchester United.

“Midden 2007 noteerde het aandeel nog rond de 70 dollar. Op 17 september werd bekend dat de Amerikaanse Centrale Bank het verzekeringsconcern met een kapitaalinjectie (lening) van 85 miljard dollar van de ondergang redt. De lening werd in november 2008 verhoogd naar 150 miljard dollar. Medio maart 2009 had de Amerikaanse overheid in totaal circa $ 170 miljard in AIG gestoken, en was bijna 80% van het aandelenkapitaal in handen van de overheid. Op 9 maart 2009 bereikte de koers van het aandeel een (tot dan toe) dieptepunt van $ 0,35.” (Wikipedia)

De groep van verzekeraars is in Nederland bekend van woekerpolis, aandelen-lease-plannen en woekerpensioenpolissen.

In Nederland hangen verzekeraar Aegon en ING aan het staatsinfuus.
ASR is voor 100% in staatshanden en shirtsponsor van Feyenoord.
ASR en ABNAMRO gaan gezamenlijk gebukt onder ongeveer 30 miljard staatssteun.
De staatsbanken en staatsverzekeraars verstoren bovendien gezonde concurrentieverhoudingen.

Voor ik een fout maak, maak ik die niet. (JC)

Laat de zorg verlost blijven van deze praktijken, bekend van banken en verzekeraars.

Anoniem
04-02-2011 09:56
zegt:

Op 50plus.tv is een reportage te zien over de Thuisapotheek. 65 man doen daar voor 20.000 klanten de herhaalmedicatie. Fraai inkijkje.

De IGZ zal bij het zien van de beelden toch even de kriebels krijgen. Chaotische organisatie is wat naar boven komt. Ook de verzekeraars zullen de declaraties nog eens moeten nazien; hardlopers voor een landelijk opererende apotheek met een dergelijk voorraadbeheer? Preferentie beleid navolgen voor de 5 preferente verzekeraars en de LPG'ers lijkt mij gezien de beelden een geweldige uitdaging. Hardlopers bestaan niet meer sinds de preferentie; per verzekeraar nog wel voor zolang de voorraad strekt.
De eigenaar gaat nu naar Duitsland kijken om zien of het concept daar ook uitvoerbaar is. DocMorris en Efarma doen niet anders. Arbitrage handel is lonend.

Verschil met de Nationale Apotheek is wel dat de Thuisapotheek in 1 pand is gevestigd. Dat kan de Nationale Apotheek niet zeggen en de IGZ vindt dat nog steeds goed.

Klacht van de KNMP is kansloos. Gratis bezorgen als de bezorging in het wmg tarief zit is geen misleiding. Wat wel misleiding is is de suggestie aan de telefoon dat de Thuisapotheek dezelfde apotheek is als de "vaste" apotheek. Patiënten blijven bellen of dat zo is en wat die Thuisapotheek dan wel is.

2012 vrije prijzen en 14 prestaties farmaceutische zorg. Dan wordt alles anders. 1 prestatie is distributie geneesmiddelen voor de laagste prijs.
Thuisapotheek is er helemaal klaar voor.

Anoniem
15-02-2011 23:44
zegt:

Gaat de KNMP ook alle tientallen tot honderden lokale apotheken bij de RCC aangeven?

http://bit.ly/ghzmOu

Back to top