Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

EMA: werk samen in onderzoek naar coronamedicijn

20-03-2020
Bedrijven en onderzoeksgroepen moeten zich zoveel mogelijk aansluiten bij grootschalig onderzoek naar een medicijn tegen het coronavirus. Die oproep doet het Europees Geneesmiddelen Agentschap EMA.
EMA: werk samen in onderzoek naar coronamedicijn

Het EMA is bezorgd dat de verschillende onderzoeken naar medicijnen tegen het coronavirus te kleinschalig zijn om goede conclusies te trekken. Daarom roept het agentschap bedrijven en onderzoeksgroepen op samen te werken in consortia voor de uitvoering van grote gerandomiseerde studies.

Door samen te werken kunnen meerdere geneesmiddelen tegelijkertijd worden geëvalueerd volgens dezelfde criteria in grotere groepen patiënten. 

Document acties

Reacties

23-03-2020 10:27
J.C. Kortekaas zegt:

Maar ook kleinschalig onderzoek kan veel betekenen.
Er gaat niets boven Groningen.

"Er loopt inmiddels een unieke proef aan de Rijksuniversiteit Groningen waarbij het chloroquine tot de juiste deeltjesgrootte wordt verkleind en vervolgens geplaatst wordt in een speciale inhalator: de cyclops, waardoor het medicijn diep doordringt in de longen van een patiënt. Dit betreft dus een specifiek lokale toepassing rechtstreeks in de door het coronavirus aangetaste longen. Op deze wijze zou het medicijn niet enkel kunnen genezen, maar ook kunnen beschermen."

https://nieuws.kuleuven.be/nl/2020/antivirale-werking-van-chloroquine-tegen-coronavirussen-reeds-in-2004-ontdekt-door-virologen-ku-leuven

https://www.pw.nl/achtergrond/2016/inhalatie-van-droog-poeder-veelbelovend-bij-longinfectie

23-03-2020 10:50
J.C. Kortekaas zegt:

https://www.ukrant.nl/magazine/coronamedicijn-bestaat-misschien-al/

"Heel misschien ligt een medicijn tegen het coronavirus al op een labtafel van de RUG. Onderzoeker Paul Hagedoorn werkt als een paard om het geschikt te maken voor een test op proefpersonen.

"Want je kunt deze chloroquine niet zomaar toedienen aan de longen, legt Hagedoorn uit. Voor je het kunt toedienen moet je ervoor zorgen dat de deeltjes minuscuul zijn. ‘Denk aan een suikerkorrel die je in 25 miljoen deeltjes moet verkleinen’, zegt Hagedoorn. ‘Dan heb je een idee van hoe verschrikkelijk klein die deeltjes moeten zijn."

24-03-2020 08:22
J.C. Kortekaas zegt:

Druide Panoramix wil juist niets te maken hebben met de medicijnautoriteiten in Lutetia

In Frankrijk is Didier Raoult, specialist in tropische infectieziekten, gewoon begonnen met het geven van de combinatie chloroquine en azithromycine aan besmette patiënten. Hij claimt een genezingspercentage van 75% binnen 6 dagen. Van de controlegroep was 90% nog ziek.
https://fd.nl/economie-politiek/1338874/dokter-panoramix-claimt-medicijn-tegen-coronavirus

https://www.rtl.fr/actu/bien-etre/coronavirus-qui-est-didier-raoult-ce-medecin-qui-plaide-pour-le-recours-a-la-chloroquine-7800297428

Back to top