Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe cao: 4% loonsverhoging voor apotheker in dienstverband

19-08-2024
Apothekers in dienstverband en zelfstandige openbaar apothekers hebben een nieuwe cao afgesloten. Na het akkoord van de leden van beide partijen is de cao Apothekers in Dienstverband 2024-2025 in werking getreden, met als belangrijkste punt een salarisverhoging van 4%.
Nieuwe cao: 4% loonsverhoging voor apotheker in dienstverband

De salarisschalen voor apothekers in dienstverband worden per 1 juli 2024 structureel verhoogd met 4%. Ook krijgen de werknemers een vaste pensioengevende eindejaarsuitkering van 1% van het genoten jaarsalaris, dat de werkgevers uitbetalen in december, voor het eerst in december 2024.

Dat hebben de Werkgeversvereniging Zelfstandige Openbare Apothekers (WZOA) en de Vereniging van Apothekers in Dienstverband (VAD) vastgelegd in een nieuwe cao, die een looptijd heeft van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025.

Verder verhogen de werkgevers de dienstenvergoeding met ingang van 1 juli 2024 met 14% en vanaf de volgende cao stijgt de dienstenvergoeding automatisch met een gelijk percentage als de cao-loonstijgingen.

Werknemers ontvangen een hogere reiskostenvergoeding van 23 cent per kilometer en partners krijgen het wettelijk betaald geboorteverlof met 15% aangevuld door de werkgever, beide regelingen treden met terugwerkende kracht in werking per 1 juli 2024.

Meditatiecursus

Ook hebben de apothekers in dienstverband en de zelfstandige apothekers afgesproken het aantal jaarlijkse verlofdagen met ingang van 1 januari 2025 te verhogen met één dag, van 27 naar 28 dagen per jaar bij een voltijds arbeidsovereenkomst. De waarde hiervan is 0,38% van het jaarsalaris.

Verder heeft de werknemer recht op een vitaliteitsbudget van maximaal € 250 per jaar, dat is bedoeld om een actieve en gezonde leef- en werkstijl te bevorderen. Apothekers kunnen het budget besteden aan bijvoorbeeld abonnementen voor een yogastudio, sportschool of aan een meditatiecursus.

Document acties

Back to top