Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pharma4Gaza verstuurt binnenkort eerste lading hulpgoederen

16-10-2024
Een inzamelingsactie van Pharma4gaza, een initiatief van apothekers Zina Schenkels-Brkic en Samir El Abdouni heeft tot dusver € 33.000 opgebracht. Daarnaast zijn veel medische hulpmiddelen ingezameld, zoals wondzorgmaterialen, blaaskatheters, incontinentieproducten, spuiten en naalden.
Pharma4Gaza verstuurt binnenkort eerste lading hulpgoederen

De verwachting is dat alle hulpmiddelen binnen enkele weken naar Jordanië kunnen worden gevlogen, van waaruit ze via de weg naar een aantal zogeheten primary care units in het noorden van Gaza moeten worden gebracht, in samenwerking met Medische Hulp Gaza (MHG), Dokters van de Wereld en een lokale NGO. Dit laatste is volledig afhankelijk van de toegankelijkheid van de grensovergangen.    

De eerste lading hulpmiddelen die gereed is voor transport bestaat uit zeven pallets met de meest uiteenlopende medische materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en handschoenen. MHG zamelde klein chirurgisch materiaal in zoals scharen en pincetten, evenals hechtmateriaal, diagnostische hulpmiddelen (stethoscopen, thermometers en urine-teststrips) en tourniquets. Een huisarts die met pensioen ging stelde zijn hele inventaris ter beschikking.

Met het ingezamelde geld zullen, zodra het streefbedrag van € 50.000 is bereikt, in samenwerking met MHG en Dokters van de Wereld in de regio medicijnen en medische hulpmiddelen worden ingekocht. Meer informatie over de actie van Pharma4Gaza is te vinden op www.pharma4gaza.nl

 

Document acties

Back to top