Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tekorten Ozempic houden aan tot eind van het jaar

14-08-2024
Door capaciteitsproblemen en een snel gestegen vraag naar Ozempic heeft de fabrikant besloten de levering van Victoza tijdelijk te verminderen. Artsen en apothekers moeten dit diabetesmedicijn tijdelijk niet voorschrijven of meegeven en dit voor Ozempic beperken. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Tekorten Ozempic houden aan tot eind van het jaar

Het wereldwijde tekort aan semaglutide (Ozempic) houdt aan tot het vierde kwartaal van 2024, schrijft Novo Norddisk in een Direct Healthcare Professional Communication (DHPC). Volgens de fabrikant heeft de toegenomen vraag naar Ozempic in combinatie met capaciteitsproblemen op sommige van de productielocaties geleid tot tekorten. Ook is de levering van de lagere sterktes van Ozempic 0,25 mg en 0,5 mg verslechterd.

Novo Norddisk adviseert in de brief met risico-informatie artsen het starten van nieuwe patiënten met dit diabetesmedicijn te blijven beperken tot de leveringen verbeteren.

Productiecapaciteit

In het vierde kwartaal van 2023 heeft Novo Norddisk de leveringen van Victoza (liraglutide) tijdelijk verminderd om ze de voorraad Ozempic te vergroten en daarmee de productiecapaciteit te optimaliseren. Hoewel de levering van Victoza in alle Europese landen is verbeterd sinds het begin van dit jaar, aldus de fabrikant, hebben enkele landen nog steeds te maken met tekorten.

Artsen en apothekers krijgen daarom het advies Victoza tijdelijk niet voor te schrijven of mee te geven aan nieuwe patiënten.

 

 

Document acties

Back to top