Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vakbonden kondigen cao-staking aan in apotheken in Noord-Holland

08-10-2024
Honderden medewerkers van 106 apotheken uit de provincie Noord-Holland leggen morgen woensdag 9 oktober het werk neer. Apotheekmedewerkers voeren inmiddels al vijf weken een estafettestaking voor een betere cao Apotheken. Dat melden vakbonden FNV en CNV, die dreigen met een landelijke staking.
Vakbonden kondigen cao-staking aan in apotheken  in Noord-Holland

Tijdens de diverse stakingen hebben inmiddels meer dan duizend werknemers van honderden apotheken uit Drenthe, Friesland, Groningen, Zuid-Holland, Utrecht en Limburg het werk neergelegd voor een betere cao, stellen de vakbonden, die dreigen met een landelijke staking als er niet snel goede afspraken over werkdruk en een beter salaris worden gemaakt.

Volgens de vakbonden zijn de werknemers terecht boos omdat werkgevers niet verder komen dan een loonbod van 2%. “Werknemers staken voor het eerst in de geschiedenis, maar hun werkgevers geven nog steeds niet thuis”, aldus FNV-bestuurder Ralph Smeets.

Besparingen

In een eerdere reactie op de stakingen hebben de werkgeversorganisaties de Associatie van Ketenapotheken (ASKA) en de Werkgeversorganisatie Zelfstandige Onafhankelijke Apotheken (WZOA) aangegeven dat minister Fleur Agema van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) moet ingrijpen om het cao-conflict dat is ontstaan op te lossen.

ASKA en WZOA vragen de minister extra budget om loonachterstand weg te werken. Dat kan door een deel van eerdere besparingen terug te geven, aldus de werkgevers.

Document acties

Back to top