Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Waarschuwing voor afslankthee met verboden stof sibutramine

PW33/34 - 06-08-2024
In de afslankthee Özlex Tea is sibutramine aangetroffen, een verboden stof die niet staat genoemd bij de ingrediënten. Consumenten die deze thee gebruiken, kunnen last krijgen van een hoge hartslag, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Waarschuwing voor afslankthee met verboden stof sibutramine

De NVWA ontving een melding over een persoon die na gebruik van de afslankthee Özlex Tea met ernstige gezondheidsklachten is opgenomen in het ziekenhuis. De thee wordt onder meer aangeboden via Marktplaats, Instagram, TikTok en Facebook, aldus de NVWA, die de Turkse autoriteiten op de hoogte heeft gebracht.

De NVWA adviseert consumenten Özlex Tea niet te kopen, en als zij het al in huis hebben, niet te gebruiken. Ook vraagt de toezichthouder consumenten die dergelijke producten nog aantreffen op de Nederlandse markt dit te melden. Iedereen die bijwerkingen ervaart na gebruik van dit product wordt geadviseerd een arts te raadplegen.

Ernstige bijwerkingen

Het is niet de eerste keer dat de NVWA waarschuwt voor een afslankthee met sibutramine. In 2016 was er ook een melding van een persoon die ernstige bijwerkingen kreeg na het gebruik van een afslankthee met sibutramine, en in 2013 waarschuwde de toezichthouder ook al voor de afslankthee FXSLIM Lady&Man.

Document acties

Back to top