Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Algemeen

Gezondheidsraad: twee doses HPV-vaccinatie voor alle leeftijden

Bij het vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV) moeten alle groepen twee doses vaccin krijgen. Voor de groep ouder dan 15 jaar betekent dat een vermindering van drie naar twee prikken. Voor jonge kinderen blijft het aantal prikken gelijk. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Algemeen PW36 - 01-09-2022

ACM geeft toestemming voor overname drie Zeeuwse apotheken

Het Nederlands Farmaceutisch Apothekersfonds (NFA) krijgt toestemming drie openbare apotheken in Zeeland over te nemen. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er voldoende concurrentie over na de overname.

Algemeen PW35 - 23-08-2022

Meer korte consulten en minder visites huisartsen door corona

Huisartsenzorg is na twee jaar coronapandemie langdurig veranderd door meer korte consulten per telefoon of e-mail. Ook leggen huisartsen minder reguliere visites af dan vóór corona, zoals huisbezoeken aan patiënten met chronische aandoeningen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel.

Algemeen PW33en34 - 10-08-2022

Ontsteking hartspier mogelijke bijwerking vaccin Nuvaxovid

Ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis) kunnen optreden als mogelijke bijwerking van het coronavaccin Nuvaxovid. Dat concludeert het veiligheidscomité van het Europees Medicijn Agentschap (EMA), meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Algemeen, Geneesmiddelen PW33en34 - 10-08-2022

Document acties

Back to top